Ekologisuus

Ennen joulua sanomalehdessä oli uutinen, jonka mukaan huonoimpia lahjaostoja ovat arvokorut ja jalometalleja sisältävä elektroniikka, koska niiden ekologinen jalanjälki on niin suuri. On totta, että metallien ja jalokivien louhiminen kaivoksista syö energiaa, mutta täytyisi kuitenkin ottaa huomioon myös tuotteen käyttöikä: nykyelektroniikka kestää tyypillisesti 5-10 vuoden käytön kun taas käsityönä hyvin tehty koru palvelee 100-200 vuotta ilman suurempia korjauksia, ja pienellä huollolla helposti muutama sata vuotta senkin yli. Vanhat korut ja tavarat eivät ole kertakäyttötuotteita, vaan ekologisesti kestävä valinta.

Pyrimme pakkaamaan tuotteet mahdollisimman ekologisesti: lähetyskotelot voi kierrättää kartongin keräyspisteisiin ja täytteenä olevat paperitollot voi laittaa paperinkeräykseen tai käyttää vaikka sytykkeinä uunissa. Kuplamuoviakin tarvitaan aina hiukan, ja sen kierrätämme meille saapuvista pakkauksista - tosin vain jos muovi on puhdasta (huomattavan suuri joukko keski-eurooppalaisista käyttää tupakkatuotteita ja sen haju/tuoksu ei irtoa muovista millään, joten ne poistamme kierrosta).

Satunnaisesti pakkauksistamme saattaa löytyä myös karvoja (vaikka periaatteessa varastointi- ja pakkaustilamme ovat ns. puhtaita tiloja): harmaa-valkoisen karvan omistajan nimi on Valpuri ja musta-valkoisen Vessu. Tosin emme ole todenneet heidän tottelevan mitään nimiä.

IP osoitteesi: 3.236.112.70
Copyright © 2024 viktoriaana.fi. Powered by Zen Cart