Hoito-ohjeita

Mikäli korussa ei ole umpioistutettuja tai huokoisia kiviä, korun voi pestä miedolla saippuavedellä. Pehmeä pieni hammasharja ja vanupuikko ovat käteviä apuvälineitä. Huokoiset kivet kuten turkoosi imevät helposti vieraat aineet (esim. rasvan) itseensä ja jopa vaihtavat väriä. Umpioistutuksessa kiven ja metallin välissä voi olla valoa heijastava folio, joka saattaa samentua veden vaikuutuksesta - silloin on parasta vain pyyhkiä pinnalta esim. kostealla liinalla. Lasin alla olevat hiuskorut eivät myöskään siedä vettä. Liimaamalla koruun kiinnitetyt markasiitit tai helmet saattavat irrota vesipesussa, puhdistuksen voi tehdä pyyhkimällä kostealla liinalla ja kuivaamalla nopeasti kuivalla liinalla tai paperilla. Hopeaesine puhdistuu parhaiten hopeanpuhdistusliinalla pyyhkimällä.

Vanhoissa rannekelloissa ei ole vedeneristystä eikä iskunvaimennusta, käytä kelloa sen mukaisesti (huomaat kyllä huurtuvan lasin jos peset käsiä liian pitkään juoksevan veden alla). Helmikorujen kanssa ei pidä mennä saunaan tai polttaa juhannuskokkoa. Korut kannattaa ottaa pois yöksi ja suihkun ajaksi. Ja korun pesu kannattaa aina tehdä astiassa, kaukana lavuaareista ja lattiakaivoista.

Koruja kannattaa säilyttää omissa rasioissaan tai korurasia kannattaa ainakin lokeroida omiin osastoihinsa, koska toisiinsa hankaavat korut naarmuuntuvat helposti. Pehmeät puolijalokivet ja helmet ovat erityisen herkkiä, mutta myös kova timantti pystyy naarmuttamaan toista timanttia, kaiken muun pehmeämmän lisäksi.

Korumme ovat tarkastettuja ja puhdistettuja, ja näkyvät viat olemme korjanneet tai korjauttaneet. Vanhoissa koruissa voi kuitenkin olla iän mukanaan tuomia piirteitä, jotka vaikuttavat käyttöön tai ulkonäköön. Sormuksen runko voi olla ohentunut (kulta on kuluva materiaali!) ja reunoilla voi olla painaumia, jotka ovat syntyneet toisen sormuksen kanssa pitämisestä. Rintakorun neula voi olla vääntynyt tai se on taivutettu vastakappaleen kulumisen vuoksi, myös lukot saattavat toimia oikukkaasti. Osan näistä voi korjata, mutta jos korjaus voisi vahingoittaa korua niin silloin se kannattaa jättää tekemättä. Esimerkiksi kullalla juottaminen vaatii niin suuren lämpötilan, että muut kuin timantit voivat ``palaa'' kuumennuksessa. Kivien poistaminen työn ajaksi ei onnistu jos kivien kiinnikkeet eivät sitä enää kestä murtumatta.

Takaisin
IP osoitteesi: 3.235.195.196
Copyright © 2023 viktoriaana.fi. Powered by Zen Cart